Notifications suddently stopped working without any config changes

Jimmy is a Digital Community Manager and giveaway extraordinaire. :).

2 Likes
  1. Move some processing to camera to pre-process the image.

  2. Temporarily, allow users to choose only 1 type of alert. That assumes the algorithm works better if it knows it’s looking for a vehicle, or a person, or a pet, or a package, rather than deciphering that itself.

Any way you look at, there is a price increase is coming. Cam Plus for more AWS capacity and/or more expensive hardware for more processing power in the camera.

I know they call it AI, but it’s really just image processing. They (we) need custom image processing on a chip.

The business case of low cost hardware is in trouble with the introduction of Cam Plus with “AI”.

1 Like

Tony, thanks for the clarification. I will add that to my contact list.

Jimmy, my apologies for the error.

humpelmann, good points made. I fear that option #4, limiting users (CP\CPP) to only 1 type of AI, would cause a mutiny of epic proportions. We have already seen the blowback from the Legacy PD\CPL\Thumbnail transition. CPL only has 1 option and CP\CPP already has the voluntary option to do just 1 AI in our settings, but that is not the product being sold and paid for.

Howdy. I’ve been watching this from afar. I don’t know if this is helpful, but I have had continued reliable detections and notifications for some time. My configuration is::
iPhone SE iOS 15.3.1
Wyze iOS App 2.28.2 (a24)
Wyze Cam V2 2 4.9.8.860
Wyze Cam Pan 4.10.8.860
Wyze Video Doorbell Pro 10.58 (I did not update firmware)
Hope that helps.

I do not have Cam Plus; which wants an annual/monthly plan. when I select it.
I recall I was entitled to Cam Plus Lite free. Is that still good? What do I do to get it free?

OMG! The Wrath of Kahn! Live long and Prosper Captain Spock!

I digress…

I am on Android 11 with app .111. All of my notification issues are on CamV3 with the updates. One VDB v1 with updates. I have CamPlus (CP) Unlimited. Yes, CP is $ subscription paid annual or monthly.

CamPlusLite is available to all now as a ‘pay what you want’ model. However, I would recommend anyone interested review the threads linked below first. There are many experiencing difficulty actually getting the licence on their account for what they want to pay…or not ($0), and also loading the cam to the license. Other issues are in setting the event thumbnail\video type. This is all ‘a strange new world’ so it is still being sorted out.

To get it at no cost, most have confirmed that it needs to be done after logging into your account on the web page. I posted about that previously. The link is the last one below.

My post:

1 Like

A round of fixes has just rolled out with today’s firmware updates to Wyze Cam v2, Wyze Cam v3, Wyze Cam Pan, and Wyze Cam Pan v2.

2 Likes

Didn’t work with just firmware updates. Had to reset the camera which is less than ideal.

I updated both of my cameras and now my problem has flipped were my backyard cam was the only one giving notifications and my front cam was not, now the front cam is the only one giving notifications and that backyard cam is not!!! Cam plus on both and have checked and rechecked all motion settings including turning them all off and back on again. I will try a hard reset of the camera (disconnecting the power and reconnecting), if that does not work I will try deleting the cam from the App and re-adding it to see if that works. This is incredibly frustrating.

1 Like

@WyzeJimmy I’m not sure whether you want to hear this but since the last firmware update my wyzecam V3s are regularly dropping out and back on every 30s on Tinycam monitor. One drops out and comes back on and then the other drops out and comes back on then the first one again ad infinitum. I am only connected to two cameras in Tinycam.

The feed to the Wyze app is working fine. I have eight cameras connected and they don’t drop out on my phone.

I have Tinycam installed on a new Android tablet and the feed from the two cameras has been perfect - the only change has been the latest firmware update on all eight of my V3s.

Any updates or fixes? Cam plus captures ai events but ZERO notifications coning through. Wyze support already investigated and basically told me to cancel my subscription as they cant find the problem…

Went out bought another v3 and have exactly the same issue!!!

Do you get any Wyze app notifications? from any other devices?

Still randomly getting pics without a corresponding video clip even though the event will show X number of seconds worth of video but nothing plays. Just shows a still image.

Same here, still not working. On the playback it “sees” the car driving down the driveway and puts the green rectangle around it. Person gets out of car, camera “sees” that too.

BUT, NO Event logged and NO notification. Arghhhh!!! Why can’t Wyze fix this???

And yes, I updated the firmware, toggled the settings, hard rebooted camera.

1 Like

I’m not getting notifications on my V3 from AI events. Unless I remove that cam from the app and reset the cam and put it back in, then it will work for a couple days. And I can play back the recording and see all the pretty green boxes too. Wyze needs to stop f-ing with the software.

I do but they have normal motion alerts set up. Only my driveway (the one giving problems) have cam plus.

Since my post everything has gone balls up. Now the camera doesn’t even record any ai events (normal motion alerts no problem). You can see the box around person or car - zero notifications nor events.

Last 3 days no notifications at all. 1gig mesh wifi with only 22 devices on it - 14 being cameras. 90% of cams had finally started giving notifications about a month ago but now no notifications at all. Have powered down powered up, reset all cams, uninstalled cams and uninstalled app and reinstalled. Hard to believe it’s on my end.

…Similar situation here.

Lately I’ve noticed that my v3 is a LOT less sensitive and picks up on and notifies on only about half of what it should (and indeed used to). E.g. One of my 6 cameras looks onto my front yard where a team of landscapers arrived together to work on it - all within the detection range, yet it only “noticed” them and recorded things after they had been there about 10 mins and had already moved about and dragged several large bags of stuff around.

Like I said I’ve got 6 Wyze cameras, 5 with “plus” settings. What I’ve learned is that, while my cameras may appear to work perfectly one day, that Wyze will often break things with their updates, and often in the most obscure parts of the settings etc. that may not be immediately obvious. (just lately the AI detection seemed to have mysteriously stopped).

I don’t have the time and patience to be part of Wyze’s testing team. I’ve come to the conclusion that while these cameras etc. seem like value for money and are a fun experiment to play with, that if you want a “serious” way of RELIABLY monitoring something, go with another manufacturer. Far too many issues with Wyze…

They don’t seem to realize that this shoddy approach and poor testing of updates before they roll it out to us guinea pigs can have knock on effects for us existing customers - e.g. There’s absolutely no way I would seriously trust them with “home monitoring”

2 Likes

My front doorbell stopped giving notifications around the time the iPhone app updated. I had previously updated the firmware for both cameras and they were still working. I have the chime on the front only and had someone ring the doorbell this afternoon and no notifications.

Welcome to the forums! It’s a good best practice to verify all settings are where you want them after either an app or a device firmware upgrade occurs. Rarely, but sometimes settings revert from where you had them before the update and may cause issues like you experienced unfortunately.

1 Like