Wyze cam V3 stuck on solid red light

Working camera v3_init log:

+ export 'PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/opt/wz_mini/bin'
+ export 'PATH=/system/bin:/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/opt/wz_mini/bin'
+ export 'LD_LIBRARY_PATH=/system/lib:/opt/wz_mini/lib'
+ export 'LD_LIBRARY_PATH=/thirdlib:/system/lib:/opt/wz_mini/lib'
+ ifconfig lo up
+ mount -t squashfs /dev/mtdblock3 /system
mount: mounting /dev/mtdblock3 on /system failed: Resource busy
+ /opt/wz_mini/etc/init.d/wz_post.sh
+ mount -t jffs2 /dev/mtdblock6 /configs
mount: mounting /dev/mtdblock6 on /configs failed: Resource busy
+ '[' -f /system/init/app_init.sh ]
+ /system/init/app_init.sh
#############ubootddr = 540.000MHz ########
################## to wait wifi vendor id ####################
################## [vendor:0x024c] rtl8189ftv wifi #################
(O _ o) welcome to the config file repair script [start part]!
(O _ o) this is valid mac!
(O _ o) set [/configs/.product_config] to read-only!
(O _ o) to mount kback...
(^ _ ^) kback mount ok!
(O _ o) found the md5 file in kback! [/mnt/MD5.bfcccd4613f31f513d749223654e9115.config]
(O _ o)  real  md5 is [bfcccd4613f31f513d749223654e9115]
(O _ o) record md5 is [bfcccd4613f31f513d749223654e9115]
(^ _ ^) check md5 file [/mnt/MD5.bfcccd4613f31f513d749223654e9115.config] is ok!
(^ _ ^) the md5 file in kback is ok!
(- _ -) to umount kback...
(- _ -) i will exit!
Updating device time to:
Tue Oct 24 00:28:55 UTC 2023
===========welcome to ver-comp tool=========
[ver-comp]dbg: appver:  4.36.11.7095
[ver-comp]dbg: rootver: 4.36.11.7095
[ver-comp]exec cmd: cp -rf /system/bin/app.ver /configs/
checking upGradeRestFlag
#######################
#   IS USER PROCESS   #
#######################
[FC] mount tfcard finish!
[FC] Test.tar no exist
[FC] umount tfcard finish!
[FC] In [user] mode!
kernel.core_pattern = |/system/bin/ucoredmp_collector.sh --pid %p --signal %s --name %e --time %t --output-dir /media/mmc/cores
kernel.core_pipe_limit = 1
net.unix.max_dgram_qlen = 128

wz_user log:

+ true
+ '[[' -d /media/mmc/wz_mini ]]
+ '[[' -d /media/mmcblk0p1/wz_mini ]]
+ echo 'sdcard not ready yet...'
sdcard not ready yet...
+ sleep 5
+ true
+ '[[' -d /media/mmc/wz_mini ]]
+ echo 'sd card ready'
sd card ready
+ break
+ wait_wlan
+ true
+ grep 'inet addr'
+ ifconfig wlan0
+ '[[' false '==' true '||' false '==' true ]]
+ echo ' wlan0 not ready yet...'
 wlan0 not ready yet...
+ sleep 5
+ true
+ grep 'inet addr'
+ ifconfig wlan0
          inet addr:192.168.1.222  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
+ store_mac
+ echo 'store original mac'
store original mac
+ tr '[:lower:]' '[:upper:]'
+ cat /sys/class/net/wlan0/address
+ break
+ grep WYZEC1-JZ
+ cat /params/config/.product_config
cat: can't open '/params/config/.product_config': No such file or directory
+ V2=false
+ KMOD_PATH=/opt/wz_mini/lib/modules/3.10.14__isvp_swan_1.0__
+ '[[' true '==' true ]]
+ grep mini
+ cat /proc/swaps
+ echo 'Swap not enabled, enabling'
Swap not enabled, enabling
+ swap_enable
+ '[[' -e /media/mmc/wz_mini/swap ]]
+ echo 'Swap exists, enable'
Swap exists, enable
+ swapon /media/mmc/wz_mini/swap
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'ipv6 disabled'
ipv6 disabled
+ sysctl -w 'net.ipv6.conf.all.disable_ipv6=1'
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo nfsv4 disabled
nfsv4 disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'iptables disabled'
iptables disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'usb ethernet disabled'
usb ethernet disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'usb direct disabled'
usb direct disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'usb direct disabled'
usb direct disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'wireguard disabled'
wireguard disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'cifs disabled'
cifs disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'usb_storage disabled'
usb_storage disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'ext4 disabled'
ext4 disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ mkdir /tmp/Upgrade
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'remote accessory disabled'
remote accessory disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'mp4 write disabled'
mp4 write disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'rtsp disabled'
rtsp disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ echo 'rtsp disabled'
rtsp disabled
+ '[[' false '==' true ]]
+ '[[' false '==' true ]]
+ /opt/wz_mini/bin/busybox inotifyd /opt/wz_mini/usr/bin/watch_up.sh /tmp:n
+ '[[' false '==' true ]]
+ '[[' false '==' true ]]
+ hostname_set
+ echo 'set hostname'
set hostname
+ hostname WCV3
+ touch /opt/wz_mini/tmp/.wz_user_firstrun
+ pkill -f dumpload
+ sysctl -w 'kernel.core_pattern=|/bin/false'
kernel.core_pattern = |/bin/false
+ dmesg_log
+ DMESG_LOG=/opt/wz_mini/log/dmesg
+ '[[' -e /opt/wz_mini/log/dmesg.log '||' -L /opt/wz_mini/log/dmesg.log ]]
+ touch -- /opt/wz_mini/log/dmesg.log
+ dmesg
+ sync
+ echo 3
+ '[' -f  ]
+ echo 'custom script not found'
custom script not found
+ echo 'wz_user.sh done'
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=48.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:48:00 UTC 2023
+ '[[' 48.mp4 '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=aws_iot
+ date
Thu Dec 21 11:48:07 UTC 2023
+ '[[' aws_iot '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=alarm_0.jpg
+ date
Thu Dec 21 11:48:17 UTC 2023
+ '[[' alarm_0.jpg '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=alarm_0.jpg
+ date
Thu Dec 21 11:48:18 UTC 2023
+ '[[' alarm_0.jpg '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=edgeai
+ date
Thu Dec 21 11:48:20 UTC 2023
+ '[[' edgeai '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=49.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:49:00 UTC 2023
+ '[[' 49.mp4 '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=50.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:50:00 UTC 2023
+ '[[' 50.mp4 '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=51.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:51:00 UTC 2023
+ '[[' 51.mp4 '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=52.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:52:00 UTC 2023
+ '[[' 52.mp4 '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=53.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:53:00 UTC 2023
+ '[[' 53.mp4 '==' img ]]
+ event=n
+ directory=/tmp
+ file=54.mp4
+ date
Thu Dec 21 11:54:00 UTC 2023
+ '[[' 54.mp4 '==' img ]]

seems like SDcard is not ready until v3_init passes from wifi vendor initialize to config file repair or whatever. But it doesn’t do it…

Could still be WiFi since it stops at

################## [vendor:0x024c] rtl8189ftv wifi #################

1 Like

I had the same issue (missing the timezone_config). Haven’t figured out what’s going on (not an expert).
I feel v3 is a failed product line. After coming back from my trip yesterday, 4 of my 5 v3s (rtsp firmware) are showing offline. Haven’t got a chance to see what’s going on with them. 3 of them are mounted high. I can’t imagine climbing up to fix them every once awhile.

Depending on where it was purchased, claiming warranty could incur additional cost. Wyze only gives credit for the product. The customer has to use the credit to buy new one from Wyze site. Normally there will be a $5 shipping charge that the customer has to pay from his own pocket. If the device keeps failing, warranty shipping cost will pile up.

Quite possible. Seems like it’s really wifi problem. I appreciate your time and thank you for your help. Sorry for late reply, wyze forum allows only 3 posts for newcomers )

Support asked me if I want store credit but I asked them for replacement and they shipped me new V3 without any additional cost.

1 Like