Fix-It Friday 2/3/23

I’m on the latest released versions - 2.38.4 (3) for the app and 4.50.1.3603 on the firmware on the Pan V3. Very frustrating as it either reports cars in the street, which if properly positioned is ignored in the DZ, or it’s pointing almost straight down showing me the corner of my garage instead of the driveway.

PLEASE FIX ASAP! I’ve had Wyze cams since they first started and this is one of the most frustrating issues I’ve seen in all these years!

:house: Reddit - Wyze Cam Pan v3 does not return to set home position :house:

We are working on resolving this problem with the manufacturer. We’ll share updates here as we progress!

Does this mean that it is a hardware problem? Is it affecting select units, or all of them? Would Wyze offer an exchange/return if that’s the case?

I want to make sure someone is working on the 30 second skip (both forward and reverse) on the V3 Pro SD Card Playback. This is VERY problematic. I use the 30 second skip on playback since we do not have the means to do a normal FF or FR. If it has been fixed in the latest beta, I would breathe a sigh of relief.
Thanks!

It’s partially a hardware problem but we have software that we’re working on with them that is compensating for the issue. :slight_smile:

2 Likes

Hello, everyone!

We have a new batch of Fix-It Friday updates for all of you! Remember, if you see anyone experiencing one of these problems, please send them over to the post! We saw some of you doing that over the last week and we really appreciate it. :slight_smile:

Here are your new updates:

:house: Reddit - Wyze Cam Pan v3 does not return to set home position :house:

We have a firmware currently in beta testing and we could really use your help putting it through its paces! Please test the beta build for us and give us feedback!

:black_joker: Core - Playback stutters when selected for the first few seconds of Playback from the microSD card :black_joker:

Alright, we ran into a complication with this beta build and the level of complexity for everything. Because of this, we’re moving this fix for the public into the next firmware and not the release we’re currently testing. Thank you for your patience!

:bulb: Discord - Wyze Cam v3 Pro spotlight will not turn off after first motion detection at night. Resetting fixes it but becomes an issue again about a month later. :bulb:

We’re still looking into this now and will let you know if we have any questions!

- Let’s Take a Look at Some Previous Submissions -

:two: Reddit - Wyze Cam v3 Pro streaming and Playback issues when using 2K resolution :two:

We recently released Wyze app version 2.39! So far we’ve been hearing that the issue appears to be resolved for people. If you’re still experiencing this, please let us know! If we don’t hear that this is still a problem on 2.39, we’ll remove it from the update list.

:owl: Forum - Wyze Cam v3 Pro is not live streaming in the app properly during the day but works properly at night even without night vision enabled :owl:

We just released the 2.39 app. How are things looking? If we don’t hear that this issue is happening on the new app, we’ll remove this from the update list next week.

:face_with_raised_eyebrow: Reddit - Event recordings are skipping/stuttering :face_with_raised_eyebrow:

The beta for this firmware is going on and we’re hearing positive feedback about the firmware! Please test it and let us know how it works for you, if you’re a beta tester.

:crescent_moon: Forum - Wyze Lock Bolt doesn’t auto-unlock when the “Disable during hours” schedule ends until someone manually locks the door again :crescent_moon:

No further updates yet! The firmware for this is currently in beta. Please test it and give us feedback if you’re a tester!

:face_with_monocle: Core - Cameras appear offline in the app, though they are online and viewable :face_with_monocle:

We’ve gone through all the submitted logs! Some of them don’t have information because the log was created after the camera was power cycled or rebooted. But we did find that all the useful logs showed that the firmware keeps trying to reconnect IoT but cannot get the IP address and cannot connect to the internet.

If your internet connection was solid at the time, we think that there was probably a crash on the Wi-Fi driver not related to the firmware. We’re working on adding a health check function to recover devices in similar states. The cloud side is already in place and next we’ll work on firmware.

:1234: Discord - Wyze Home Monitoring Keypad will not stay connected to Wyze Sense Hub :1234:

We’re investigating our online/offline structure in general. But if you’re experiencing this, we could use your help! We don’t have enough information to continue this investigation. If you’re impacted by this, please give us the following information:

  1. Your system setup range. How far is the keypad from your hub?
  2. Are there any steps you took that created a consistent disconnection?
  3. Could we have logs after you pair your keypad again?

Recreate the issue. Then in the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it in the Fix-It Friday topic so we can get it to the right folks.

:crescent_moon: Forum - Wyze Cam v3 microSD card Playback is skipping the first minute of every hour (excluding midnight) :crescent_moon:

This fix is also being moved into the next firmware build that we’re working on and will not be part of the build currently in beta testing. We’ll get it solved!

Thanks for your time, folks! We hope you have a great weekend. :sun_with_face:

5 Likes

This is so great to hear!

Here’s another log: 936813

Event was at 11:40 PM PDT

The stuttering was not as dramatic on this one, more like a little lag and then the clock jumped forward

WyzeGwendolyn,
Can you make sure the developers are looking at the V3 Pro playback from SDcard where the 30 second skip forward and 30 second skip reverse skip is NOT working properly. This is a big problem for perusing playback from the SDcard. It works great on the regular V3 cameras, but the Pro goes all over the place.
Thanks so very much!

Just an FYI to @UserCustomerGwen @WyzeJasonJ --People with both Scale X and Scale S in those initial threads are reporting that this solution does not resolve (in the long term) the recently occurring KG issue that started showing up in December through the present and that it is still coming back on their units.
Examples:

Since the scales worked fine before December and are only recently starting to have this problem, even though there hasn’t been a firmware update for some of them for a very long time, I suspect it might have something to do with an App bug causing the shift. :man_shrugging:

Mine has been staying on lbs for a couple of weeks now, but I’m just reporting the results from others who indicate it is still happening to them even after trying the UNIT/RESET button as indicated. Thought you should know.

@IEatBeans
Was this stuttering on a video that was captured with a v3 floodlight?

1 Like

Yes

Actually most of my stuttering issues are on floodlights, is that effecting it?

having issues for the last couple days with wyze cams and home monitoring on the app. nothing is working.

Happy Friday, everyone! :grinning:

Welcome back for another round of Fix-It Friday! We saw some people asking about this. So as a reminder, the callout for new submissions will happen next Friday. So start thinking about what you’d like to vote for! Here are your updates for this week:

Reddit - Wyze Cam Pan v3 does not return to set home position :thinking:

We’re still testing the firmware build related to this! We’re hearing that the issue is improved though not perfect in some cases. If you’re a beta tester, please try the firmware currently in beta and let us know how it goes for you!

Discord - Wyze Cam v3 Pro spotlight will not turn off after first motion detection at night. Resetting fixes it but becomes an issue again about a month later :bulb:

We’re looking into this still! If possible, we’d like to have more logs from people that have set up Wyze Rules to turn on the spotlight for X minutes instead of just to turn them on. Here are the log instructions:

Recreate the issue. Then in the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it in the Fix-It Friday topic so we can get it to the right folks.

Core - Playback stutters when selected for the first few seconds of Playback from the microSD card :face_with_monocle:

We have verified that this issue is fixed on the firmware that will enter beta after the current build is released. We’ll keep you posted!

- Let’s Take a Look at Some Previous Submissions -

Discord - Wyze Home Monitoring Keypad will not stay connected to Wyze Sense Hub :pensive:

Last call for information before we close this entry! We’re doing a holistic look at connectivity that goes beyond this submission. Here’s what we’re looking for:

  1. Your system setup range. How far is the keypad from your hub?
  2. Are there any steps you took that created a consistent disconnection?
  3. Could we have logs after you pair your keypad again?

Recreate the issue. Then in the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it in the Fix-It Friday topic so we can get it to the right folks.

Reddit - Event recordings are skipping/stuttering :face_with_thermometer:

The beta results for this are looking really good! We still have some work to do for Wyze Cam v3 with additional products like a floodlight and we’re working on it.

Forum - Wyze Lock Bolt doesn’t auto-unlock when the “Disable during hours” schedule ends until someone manually locks the door again :lock: :nut_and_bolt:

No further updates yet! The firmware for this is currently in beta. Please test it and give us feedback if you’re a tester!

Core - Cameras appear offline in the app, though they are online and viewable :thinking:

No further updates on this one yet. Here’s the info from last week! We’ve gone through all the submitted logs! Some of them don’t have information because the log was created after the camera was power cycled or rebooted. But we did find that all the useful logs showed that the firmware keeps trying to reconnect IoT but cannot get the IP address and cannot connect to the internet.

If your internet connection was solid at the time, we think that there was probably a crash on the Wi-Fi driver not related to the firmware. We’re working on adding a health check function to recover devices in similar states. The cloud side is already in place and next we’ll work on firmware.

Forum - Wyze Cam v3 microSD card Playback is skipping the first minute of every hour (excluding midnight) :clock12:

We don’t have a new update for this yet because the fix is moved into the next firmware build.

Thank you for reading, folks! We’ll be back to give updates and do the new issue callout next week!

3 Likes

mine is doing again as well as of this morning i will do absolutely nothing then eventually will revert back to lbs. no pattern that i can detect at this time

1 Like

Yeah, I can’t figure out why the scale worked perfectly for MONTHS or more and then suddenly this randomly started happening even though there wasn’t a new firmware update or anything. I am thinking it has to be something updated in the app that pushed something weird to the scale to make it start doing it. I can’t figure out why else it just suddenly started doing it to lots of people at random times. Very strange.

I have the original (big) scale, luckily this does not seem to be happening to me. I definitely would have noticed the weight loss if it switched to KG!
:slight_smile:

Yeah, I have both, the original seems to be unaffected. Only the 2 newer scales (S & X models). The main reason I like the newer Scale X is for how the stats work better…I can scroll around and see the data over time all the way back to when I first got the original scale to see the trends.

Hi, everybody! :grinning:

We have a new callout for the March Fix-It Friday bug submissions! Please make sure to go vote for the bugs you’d like to see included for the next month. Here are your updates for this week:

Discord - Wyze Cam v3 Pro spotlight will not turn off after first motion detection at night. Resetting fixes it but becomes an issue again about a month later :thinking:

We’re continuing to look into this! We’d like to have more logs from people that have set up Wyze Rules to turn on the spotlight for X minutes instead of just to turn them on. Here are the log instructions:

Recreate the issue. Then in the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it in the Fix-It Friday topic so we can get it to the right folks.

Reddit - Wyze Cam Pan v3 does not return to set home position :house:

This build is still in beta and people are reporting that it’s helping. We’ll be sending it out to the public when it’s ready.

Core - Playback stutters when selected for the first few seconds of Playback from the microSD card :face_with_monocle:

We have verified that this issue is fixed on the firmware that will enter beta after the current build is released. We’ll keep you posted!

- Let’s Take a Look at Some Previous Submissions -

Forum - Wyze Lock Bolt doesn’t auto-unlock when the “Disable during hours” schedule ends until someone manually locks the door again :lock: :nut_and_bolt:

Firmware 1.0.6.2 has now been released to the public! We’ll be removing this from our update list next week.

Core - Cameras appear offline in the app, though they are online and viewable :face_with_thermometer:

No further updates on this one yet. Here’s the info from before: We’ve gone through all the submitted logs! Some of them don’t have information because the log was created after the camera was power cycled or rebooted. But we did find that all the useful logs showed that the firmware keeps trying to reconnect IoT but cannot get the IP address and cannot connect to the internet.

If your internet connection was solid at the time, we think that there was probably a crash on the Wi-Fi driver not related to the firmware. We’re working on adding a health check function to recover devices in similar states. The cloud side is already in place and next we’ll work on firmware.

Reddit - Event recordings are skipping/stuttering :pensive:

The beta results for this are still promising! We aren’t quite ready to release the firmware to the public but we’re getting there. Additionally, we still have some work to do for Wyze Cam v3 with additional products like a floodlight that we’re in the process of completing.

Forum - Wyze Cam v3 microSD card Playback is skipping the first minute of every hour (excluding midnight) :clock12:

We don’t have a new update for this yet because the fix is moved into the next firmware build.

Thanks for tuning in! Don’t forget to vote for Fix-It Friday submissions and come back next week to see our new batch of Fix-It Friday topics!

2 Likes

Here is a link to next month’s Fix-It Friday.

2 Likes