Wyze Cam v3 Beta, 2.33 App RC test 7/14/2022

@WyzeBaohua

1 Like

Will you check this using the beta iOS app 2.33.0(14) with a non-v3 event and also if possible against a v3 event with older firmware (or current beta firmware with older pre 4.36.10.2163 event)? Wondering if this is an app, firmware or both problem.

2 Likes

Just wanted to report that I have a user on the Wyze Discord Server who is reporting that 3/3 of the cameras he tried to upgrade all went completely non-responsive on him. He tried rebooting them and they still won’t respond. Error code 90. I am walking him through flashing the firmware back to the latest Production firmware, but I wanted to report the incident in here.

Discord Thread about this user’s issue updating to this beta firmware starts here:

But I’ve summarized the relevant info already…3/3 attempts failed, all 3 are non-responsive with error code 90 even after attempting a reboot of the camera. User is now in the middle of flashing back to production firmware to see if that restores functionality.

4 Likes

Yes, the fix for this is under-way. Thanks for flagging this. This is an app issue.

4 Likes

Thank you for the feedback. We are checking the offline issue after firmware update.

6 Likes

Sounds a lot like the issue I reported for the v2 and Pan v1 here:

and here:

The worst part is the random, continuous uploads to the cloud, which eat into my ISP-imposed data cap. A single cam can easily upload 2-5GB of who-knows-what to the cloud depending on when I detect and stop it; more if it occurs during the night or if more than one acts up at the same time.

2 Likes

FYI, the user who had 3 out of 3 cameras all go non-responsive says that all his attempts to flash the firmware have failed, and he can’t get the status light to come on.

2 Likes

Updated seven V3

All upgraded fine but one needed a power cycle to go back online.

I have noticed some cameras generating daily 25 GB of traffic up to Amazon in a day.

I should be able to do a few tests soon. Will post here when I complete some.

But note: @Noopur indicated the fix was in the works.

1 Like

2 updated without any issues. So far not noticing any issues.

Perhaps replacing Dusk and Dark with a slider for the night vision sensitivity selector will allow more flexibility for when the IR’s kick in since everyone’s definition and light level may differ. My IR’s never kick in to illuminate my front yard and driveway leaving it in darkness before of the street lights across the street.

hey thats me. still unsuccessful. it sounds like the one is stuck in a endless power cycle loop and keeps restarting. i am no longer able to hold down the set up button and get the purple light to install old firmware. Log ID 646337

1 Like

Same here. 2 out of 3 very choppy.

@Big_B Sorry for the trouble. Before you get the camera back to working state, could you please help us getting some sd card log files from them and send it to my email (I’ll PM you)?

To get the SD card log, you can pop out SD card and re-insert into the camera. After two chime sound you can take out the SD card. On a PC/Mac with a SD card adapter, please put your card inside and send me the log_XXXX.txt file under SD card log directory. Thank you very much for your help!

To get your device back, please first factory reset it: https://support.wyze.com/hc/en-us/articles/360031484511-How-to-factory-reset-your-Wyze-Cam-v1-v2-v3-or-Pan-v1-v2#:~:text=With%20the%20Wyze%20Cam%20plugged,hold%20it%20for%2020%20seconds.
and then rebind the camera to your app. The device should be working after these two steps.

2 Likes

@kboggs1 @RanHalen @Aardvark Thank you for the feedback. For the choppy event replay issue, could you please submit a log and PM me one of the event file that has the issue? Are they all CPL events? Thank you very much.

3 Likes

@WyzeBaohua and @carverofchoice

Offline issue got a maven as well :slight_smile: I updated a couple of cameras and all of them are non-responsive. I’m going to try at least one more now that it’s a later time and see if it happens again but I’m figuring probably have to reflash a firmware. Power cycling didn’t work and everything else on these cams is completely non-responsive. If anybody has any ideas on anything they want me to test on this issue I would be more than happy to.

I did submit a log in case anyone needed to see it

3 Likes

Sorry for the trouble. What is the LED status on that offline v3?

Before you flash it back, could you please get a SD card log file for us?

To get the SD card log, you can pop out SD card and re-insert into the camera. After two chime sound you can take out the SD card. On a PC/Mac with a SD card adapter, please put your card inside and send me the log_XXXX.txt file under SD card log directory. Thank you very much!

2 Likes

We will halt the V3 4.36.10.2163 beta testing due to an offline issue after firmware update. We will investigate this issue and fix it ASAP. Sorry for the trouble and thank you so much for the feedback and logs.

8 Likes

Updated 5 v3 no issues with the update. I am noticing that two of the cameras have started recording sound events. I double checked and sound detection is off for those cameras. I am also seeing lamp socket testing prompts for those cameras which seems new. The settings for the lamp socket also reset for one of the two cameras

Problem with the detection zone on this iOS RC version of the app. I confirmed this:

2 Likes