Wyze Cam v3, Cam Pan v2 & Plug Outdoor Beta Test 8/15/2022

Wyze Cam v3 Beta:

Version: 4.36.10.2424

What’s New:

  • Fixed two bugs that could lead to bricked devices after firmware update
  • Fixed a bug that caused Cam Plus and Cam Plus Lite events to freeze and drop frames
  • Bug fixes
  • Security improvements
  • Due to the security improvement on this firmware, you will need to go through the factory reset process for your camera if you go back to firmware 4.36.9.139 or below.

Wyze Cam Pan v2 Beta:

Version: 4.49.3.2424

What’s New:

  • Fixed two bugs that could lead to bricked devices after firmware update
  • Fixed a bug that caused Wyze Cam Pan v2 updates to fail
  • Fixed a bug that caused Cam Plus and Cam Plus Lite events to freeze and drop frames
  • Fixed a bug that caused Wyze Cam Pan v2 to reboot
  • Bug fixes
  • Security improvements
  • Due to the security improvement on this firmware, you will need to go through the factory reset process for your camera if you go back to firmware 4.49.1.47 or below.

Wyze Plug Outdoor Beta:

Version:1.2.0.309

What’s New:

  • Fixed multiple firmware update failure issues
10 Likes

@jentsang @WyzeJasonJ

Updated My V3’s and the V2 Cam Pan. Waiting to do my Outdoor plug.

However, one of my V3’s is on 4.36.9.139 and it failed the update. Now, when powering up, it blinks blue really fast. I submitted a log for this: 683443. I get error code 90.

The other v3’s on the Paused FW loaded without issues.

Edit

Just ipdated the Plug Outdoor with out issue

2 Likes

Does this fix the issue with the v3 where events don’t load ? I get the question mark with the green circle for about 50% of my events since last month . Both on Wifi and cellular data

All of my v3’s are on the recent FW and my app is on the recent version as well.

I’ve given up looking at events bc they just never load . I get notified but I would like to view my events without issues …

I’ve seen reports about this in the discord

2 Likes

Sorry for the trouble. Did that V3 updated to 10.2163 firmware before? Could you please share the MAC with me? Thank you.

1 Like

Updated one v3 from 4.36.9.139 to 4.36.10.2424. Playback from cloud of a Person event plays at half speed. Playback from SD card is normal speed, but first time played is very pixelated. Tried with app (Android) hardware encoder both on and off, but no effect on either playback.

3 Likes

DM’d you information

1 Like

You are amazing @WyzeBaohua

Factory Reset allowed it to connect. The FW did update as expected. So it must have been something on my end.

Appreciate your support on this.

2 Likes

For the playback pixelated issue, could you please submit a log and share a screen recording with us? Thank you!

1 Like

Is there a link to the firmware? I suspect I will need to manually flash it to two of my cameras that will not take the update OTA.

I will PM you the firmware link. Did the OTA upgrade consistently fail?

2 Likes

Yes, on three cameras I have been unable to connect to them since the last FW and even now, after a reset the FW updates are failing.

May I get that link as well? Thanks

Can we get a step by step on how to downgrade firmware.

I know you got to put stable old version on sdcard

How do we force camera to downgrade and then how do we “reset” it before or after flashing old firmware to get rid of settings and security stuff?

I can’t take the pixelated blurry video quality anymore when an event is recorded live and sent to cloud nd or sdcard with these new beta firmwares.

I’m sure wyze engineers know what chAnges they made which broke video bitrate and quality and After waiting a month for it to be fixed, it wasn’t!!!

2 Likes

That makes sense but still beta firmwares instructions state to do some reset method so we can flash older firmware back?

Yea, you gotta delete the device from the app and then go through the process linked above.

OTA failed on two of three cameras updated to 4.36.10.2424 and caused it to forget all settings. Both of them could be reconfigured with wifi settings but would forget it again after power-off/restart. I even did a reset and setup, but it would not remain stable and “remember” on .2424. Had to revert both of them back to 4.36.9.139. Was really hoping all these “problems” would be fixed on the latest BETA, but alas…

2 Likes

OTA worked on all 3 of my v3 cams, it took a little longer than usually but it worked. Think im seeing the blur issues mentioned, mine is in live view, but it could just be cuz others said it :slight_smile:

Most updates took several tries. Unfortunately this update didn’t fix the issues. The events and sd card playback are still jumpy, slo mo. Also the pan V2 update messed up the IR. It just constantly flashes in night mode. The few v3 that weren’t screwed up from the previous update are still working okay. Pretty sure one V3 is bricked by previous update.

So frustrating after waiting for weeks for a fix and it didn’t fix anything, and now the pan v2 are broke
as well!

Beta testing used to be a lot more fun when you could downgrade OTA. :woozy_face:

2 Likes