Wyze app 2.44 - Released 8/1/2023

Thanks for the update. I think I will stay on App 2.43.5 (313) for now. Picking the lesser of 2 evils, I can deal with the Playback Timeline bug jumping to the current area more so than goofy Event buttons.

Sure! With Cam Plus Lite, as long as you don’t need to see Events tagged Automation, there’d be little reason to deselect Person as I did.

Of course they could just add Automation as an additional selection in the filter list

Is there some reason they can’t? :man_shrugging:

Updated the app

When opening the camera group of 8 v3’s , some will show “device offline” and 2 cameras will get stuck on the “loading live stream” screen.

2 Likes

That’s what I discovered with the previous release.

2 Likes

Hey Mavens.

Are any of you all Cam Plus Lite subscribers? I assume what I’ve described above is CPL-specific, not an issue with full Cam Plus? :slight_smile:

2 Likes

@Rulwiz @secondary_2g

The last two releases have been somewhat better in this respect for me, I swipe between a couple of 4-up screens in landscape (where the 2nd screen seemed to fail most.) Scrolling in portrait always seemed a little better.

2 Likes

Is it known that if background music is playing and you tap into a camera or camera group the audio is paused? iOS

2 Likes

iOS app here. I have a group of 8 wired cams, 7 V3s and one V2. In group mode, all cams play fine when entering. But when I call up a specific cam, I see a frozen still picture. No live stream. Further, it may be a still picture from last month. Waiting a full minute doesn’t change anything, but going into the settings and coming back gets my normal live stream. Waiting for a timeout and clicking reload also gets me my normal stream. Exiting the individual camera and then coming back starts the cycle over. All cams in the group do the same thing.

Anyone else seeing this on iOS?

I also have a group of 3 original Outdoor cams (WOCs), two V1s and a V2. On those, when I enter individual cam mode I always get stuck on “Connecting camera (1/3)” that ultimately times out to a “Connection failed (error code 0)”. When I click reload there, it always connects immediately. Again, exiting the individual camera and then coming back starts the cycle over. All cams in the group do the same thing.

Anyone else seeing this on iOS?

4 Likes

I definitely am seeing the first issue in iOS. I’ve been reporting this but nothin has been done

4 Likes

I am having the exact same problem on iOS . When I click on a camera in my group the picture is frozen. The only way to see the live shot is to click on the gear icon and then come back to the live screen. This makes the app almost unusable. I saw it immediately after the update. Im not sure how this can get thru QA. I need to find a way to revert to the previous version

4 Likes

Unfortunately that is near impossible on iOS, so let’s hope they put some priority into a hotfix. :slight_smile:

3 Likes

This update caused another problem with iOS devices. On the Events page there is no recorded video shown on the current day until I press the day button, then they show up.

Also, the picture at the beginning of this thread showing an iPhone in landscape mode with a full screen camera view, I don’t see that on my iPhone 13 Mini, I have boarders on each side. Does this not work for the 13 series?

Yea, on most apps music is paused when the app is trying to use the speakers. That seems like the intended behavior to me

Sigh…this is getting tiresome.

Sometimes the menu bar in iOS/iPad OS is respected, other times, like now [2.44] it is not. Once again, when in landscape mode, the iPadOS menu items are drawn over the interface for the Wyze App … making the right indicators show over Wyze’s buttons, and the time on the left is drawn over the back button, but, because it’s not respected the button is now harder to press exactly. This is especially tiring because the app does not respect the theme of the device … the menu bar items are always black, and they can’t be seen except for the areas of the Wyze app buttons they draw over.

The “Try rules:” coming up on almost every single launch of the app is ridiculous. There is already an area for making rules in the account section. Oh, and also, every single time I leave one camera view to go back to the main listing of cams, the friggin’ thing pops up again.

There are many other issues … but, I am trying my very hardest to be patient … I really wish the programmer (s) could respect the OS they are writing for instead of going out of their way to do their own thing. Android and Apple OSes have ways of handling and drawing live video that ‘just work’ with regard to aspect ratio and targeting window frames so the scale is correct, and also, not drawing under or over OS specific features like time and such.

I specifically did not sign up for betas … but it certainly looks and feels like I am beta testing here.

1 Like

Hey Rodger

You’ve been around from purty near the beginning. I guess you’re suggesting it’s trending ‘worse’, yeah?

To me, it’s about the same: not great, but trending slightly better…

1 Like

The camera box will be green and show how many cam if you put a check mark in each box. I just leave mine all blank so I can see what all the cameras have recorded.

2 Likes

Well, trending is kind of subjective. Obviously there are some additions to the app since it first came out and Wyze had so many devices to connect to it. Sure, there will be some issues here and there, but it’s very surprising to me that there do seem to be more flubs now than the early days…just with the camera aspect of the app.

I know Android doesn’t shift or change as much as Apple’s OS, but I am becoming increasingly worried that Wyze’s programmers are not going to be able to keep up with what is coming down the pipeline … the hole Wyze management is digging with the app currently is getting pretty deep … I just hope they can get it up to par with basically every other app out there for camera surveillance.

1 Like

I like the new look of the v3 playback timeline bar. It is so much easier to read than the original.

I am also having this/these same issues. Hopefully we’ll get a hot fix very soon, as it’s tedious to have to keep hitting the gear icon just to shift video views of my cameras. :frowning: …also, if you try to select ‘Play Back’ from one of those ‘frozen screens’, it’ll just never show the playback until you go through the gear icon and back scenario. I’m an IOS user.

1 Like

I love dark mode because it’s easy on the eyes and uses less power on my phone, but wish it was available on all the screens in the app, instead of just live view and playback of event recordings.

3 Likes