Pan Cam V3 keeps losing waypoints by a lot!

I have my Pan Cam V3 installed in my 3-car garage, it keeps losing waypoint position settings every couple days or so. Wind is not an issue being in the garage when it loses waypoints, it is by a lot! By a lot I mean not even close to what I set. It will go from setting it on four waypoints to look downward to the floor to looking at the ceiling, yes it has the latest firmware update.

This is a known issue with the PanV3. Please refer to this thread for updates on progress in fixing it.

1 Like

My pan cam has the same behavior. Although it is not a fix, the following procedure is just slightly less annoying then resetting your waypoints. Use the Wyze app controls to move your pan cam all the way to the left, then all the way to the right, then center it, then all the way up and all the way down, Your waypoints will then be accurate again.

1 Like

It is December 6th. My camera updated itself first thing outside the box. Mine also decides to face the opposite vertical direction by about 45 degrees. On a tripod looking down and checking every 90° angle. It will eventually face the ceiling at the same angle it was facing the floor at. I do have motion on as well. I might try disabling it to see if it helps. Walking by might we confusing it. Not too sure but I have to restart the camera every 2 days and it goes right back to the way points. No using the arrows and re aligning. That’s ridiculous. It sweeps on start up so all is needed is a restart. Maybe offer a auto reboot feature for the camera. Or a resweep every 36 hours. Not hard to fix this wyze! If way points don’t look the same static, because that’s what your checking is a static spot. Then the camera needs to resweep. Hope you see this message.

1 Like