Wyze Cam v3 Pro firmware 4.58.11.7357 - Released 11/8/2023

Release notes page now has the link to the firmware.

3 Likes

Is this only available for manual uSD card flashing?

1 Like

You should also see an OTA update available sometime shortly.

1 Like

Good to go. From the app I turned off the camera. Then swapped out sd cards. Then powered off the camera. Then held down the setup button and powered on. Shortly thereafter the purple (red+blue) led was displayed. Then after the purple went dark I waited maybe another twenty seconds. Then I released the setup button. The led remained off. Then after going to the app I saw it was working.

A few notes…

How about a verbal indication the camera is on after a firmware update. My settings have the led off always. With the beta app and auto updates off I would like the option to OTA this.

1 Like

It will be available OTA also, it just occasionally takes time to show up.

3 Likes

OTA update is now available via app. Updating 1st cam now…

Update went fast and smooth. Cam working well. Updating a v3 Pro that failed last round and has issues recovering from powercycle… update went well. Did warm restarts via app and also a powercycle. Problem cam is running well.

Also updated the rest of my v3 Pros. Will monitor for anomalies.

Update: It’s been almost 5 hours. For 3 cams running this firmware, I’ve done numerous restarts, powercycles, cycled WiFi, simultaneous double streaming for 4 hours straight, played with settings… I’m done stress testing. :smiley:

Updated firmware and the cam did not start back up again, off line. Power Cycled via smart plug , back on line recording continuous and cloud events. (I still have my .4679 firmware loaded on an SD just in case) :grin:

1 Like

All three of my V3 Pros were at 4.58.11.7214 and all successfully updated OTA (one at a time) to 4.58.11.7357.

Any news on “Security Improvements” for the Wyze Video Doorbell PRO?
Thanks for continuing to keep us updated WyzeJasonJ

1 Like

I can’t seem to get the V3 Pro to show the purple LED… I am following the steps just like the V3… Never had a issue with V3 or V2 cameras before with flashing…

Anyone else lose the open/close feature on the garage door cam/opener?

1 Like

Do not rename the file for the V3 Pro. And use a 32GB or smaller card.
I Did the V3 Pro a few days ago. I did not do a factory reset. I just put the .4679 firmware on the SD card, pushed and held the setup button plugged the cam in and it updated to the older firmware. New firmware today, did you try it?

2 Likes

You lost the Garage Controller open/close feature after updating your Cam V3 Pro firmware?

1 Like

Thanks! Got all of them working now :slight_smile:

1 Like

I can’t say it was the direct cause. I can say I had it as recently as a day ago and now the icon on the controller screen is gone. On both mine and my wife’s app.

1 Like

Updated 1 V3Pro from .7214 to .7357

Quick. No issues. Immediate restart to online.

1 Like

Running Spectrum/Orbi Mesh RBR750 @ 360mbs, when I updated my 4 V3s (individually) to 4.58.11.4679, all cameras updated correctly & have been running fine. Just updated to 4.58.11.7357 (again, individually), all updated successfully.

2 Likes

Well, I was way too eager to celebrate this issue as fixed.

It is not only not fixed, it’s even worse!

Before, (incorrectly) it would show red when no recording or remote viewing was happening. In this state, at least one would be wondering who was watching, and maybe react accordingly.

But now, the red light will do one of three things:

  1. On some of my V3’s, it will just stay blue when someone IS VIEWING.
  2. Some V3Pro’s, it will turn red for a second or so, then revert to blue, when someone IS VIEWING
  3. Some V3Pro’s will turn red and stay red when someone is viewing. (the correct way)

This is happening on multiple cameras, multiple accounts, multiple networks.

This is worse, because now people can be viewing others “in secret”.

Wyze says that the red light will be on when recording events to the cloud, and, when being remotely viewed.

This is a serious privacy issue, even if the cameras are your own, your own account, or if they are being viewed by someone that you have shared with. The lights not working as they should is nowhere near acceptable from a privacy and security standpoint.

I hope this is fixed for both the V3 and V3Pro very soon.

If you’re still running v3 Pro beta firmware 4.58.11.5859, you’re two versions behind.

1 Like

No, 4.58.11.7357

1 Like

I moved your post from the beta 4.58.11.5859 topic to the 4.58.11.7357 topic.

1 Like