Fix-It Friday - April

Still have the 1 minute cooldown on the WCO with cam plus even though the cams are set to no cooldown. :angry:

2 Likes

I found I have the same issue

1 Like

Scale S Export Data Typo

Exporting the Wyze Scale S data creates a spreadsheet workbook and e-mails it to me. The heading for each sheet in the workbook is “Body Compostition [sic] Data”. I certainly hope my body isn’t composting!

I imagine this probably affects other Wyze scale models (I’m assuming there’s a server-side script that performs this function for all the scales), but I have only the Scale S.

I have the same problem with the new V3 Pro camera.

Please fix the notification sound problem as discussed in the forum topic " Notification sounds stop working after app updates".
The system default notification sound plays only even when the Wyze Sound 1, 2 or 3 is selected. I missed the Sound 1.

2 Likes

Hello everyone,

We have not done one of these in a bit, so let’s get right to it. Here is our Fix-It Friday update:

Forum - Users are not able to connect to Live Stream if they are not on the same local network as the camera

The engineers are looking into these reports and hope to have an update soon.

Core - Sometimes Event Videos are not clickable, you will need to click on the one above or below it and then swipe to it

We are looking into the reports currently, I will let you know when there is an update.

Reddit - When clicking on microSD from the Event Tab it says there is no microSD installed

The engineers are looking into this. If this is happening to you, can you submit a log and let me know the log number?

In the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it and tag me so I can get it to the right folks.

Discord - App 2.50 removes the battery percentage from Battery Cam Pro on the Home Tab screen

We believe we have fixed this issue, if it is still affecting you, please verify you are on the latest app version.

Bonus - Users are unable to switch cameras from Cam Plus to Cam Plus Lite

We are looking into these reports and could use some app logs to help us. Please submit a log and let me know the log number.

In the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it and tag me so I can get it to the right folks.

- Let’s Take a Look at Some Previous Submissions -

Forum - Wyze Cam Outdoor has a forced cooldown period of 1-minute even with Cam Plus and “No Cooldown” setting enabled

This issue is still being investigated. If you have sent in a log and have not given me the log number, please post it here. If you have not sent one in, please send in a log following the instructions below.

In the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it and tag me so I can get it to the right folks.

Core - No Events showing on the Events tab

We have made some cloud changes recently we hope has fixed this. If you are experiencing this, please power your camera off and then back on, force close and restart the app and let me know if it is still occurring. If it is, can you send in a new log and post the log number here for me to get to the engineers.

In the Wyze app, go to Account > Wyze Support > Submit a Log. Select your device from the dropdown menu. Then fill in the description box with the date, time, and time zone of the most recent time you noticed this issue and a description of what’s happening. Make sure the Send Logs option is selected and then submit your log. When you have the log number, please post it and tag me so I can get it to the right folks.

Discord - Wyze Sense Hub not reconnecting on its own

We are looking into these reports, and I will have an update when we know more.

Core - Wyze Cam Pan v3 pan/tilt control issues

Please let me know if this is still affecting you. If not, we will remove it next week.

Forum - Wyze Cam v3 Pro floating window not working for everyone

Please tell me if this is still affecting you; if not, we will remove it next week.

Discord - Wyze Cam v3 not loading in group view

We made some improvements in the 2.50 release, let me know if this is still affecting you.

Core - Wyze Video Doorbell v1 notifications have images turned 90 degrees

This should have been resolved in the 2.50 app release, if it is still happening, please verify your app version and let me know.

Forum - Wyze Thermostat drops offline often

We have found a possible solution for this and are working to get it in an upcoming firmware release.

Forum - Wyze Cam Pan v3 will not reconnect after it loses the connection

We are still looking into the information you have provided; I will pass along an update when I know more.

Reddit - Wyze Cam Pan v3 does not return to set home position

We released a beta that is a step towards fixing the waypoint drift issue. This beta will not change the current experience but will give us some data needed to get to that point. Thank you for your patience.

Reddit - Event playback in the app is stuttering

We are still looking into this, and I will update when I have more.

Reddit - No audio playback on Wyze Cam v3 when connected to Wyze Cam Floodlight accessory

This fix should be in the next v3 firmware release.

Forum - Video Playback stutters on Wyze Cam v3 and Wyze Cam v3 Pro when record sound is turned off in settings

We are still looking into this, and I will update when I have more.

Forum - Status light not displaying correctly on Wyze Cam v3 and Wyze Cam v3 Pro

This issue should be resolved with the next Wyze Cam v3 and Wyze Cam v3 Pro firmware release.

Discord - Wyze Cam v3 does not stay connected to the Spotlight accessory

This should be merged into an upcoming firmware release.

Have a great weekend everyone.

3 Likes

fix price for v4 to $29 on Monday 4/15 in celebration of tax day

@WyzeJasonJ
Log #1382393 (16:27 Pacific time ) No playback from my newest V3 from events page, it shows a pop up window that says Micro SD not found /Shop or cancel. SD Playback works just fine from live view. This is the only one of five V3 cams with this issue and it is the newest set up on 12 March 2024. There are a ton of screen shots and other info on the forums from many users.

I also have a Ticket from 13 March 2024. #3731304

4 Likes

Thanks Jason. Looking forward to your future reports.

V3Pros not able to connect to WebView.

To celebrate tax day, they should be 4 for 15